προσβάλλει τη νοημοσύνη του κόσμου ο Αναστασιάδης (22 Ιούλη 2011)

Η πιο κάτω επιστολή  δημοσιεύτηκε στη «Γνώμη» στις 22/07 και την επομένη στον «Φιλελεύθερο».

Αγαπητή Σύνταξη,

Πολλές φορές έμμεσα και μερικές άμεσα, έχουμε ακούσει από πλευράς ΔΗΣΥ ότι είναι το κόμμα των πλέον μορφωμένων, καλλιεργημένων και σκεπτόμενων ανθρώπων στην Κύπρο.  Ίσως να υπήρχε στο παρελθόν κάποια αλήθεια σε αυτό, όταν η ανώτατη εκπαίδευση αποτελούσε προνόμιο των πλούσιων, που, με τη σειρά τους, στελέχωναν και στήριζαν τον ΔΗΣΥ.  Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, και τώρα οι πληβείοι μορφώνονται, ή, αν θέλετε, η «ελεύθερη» αγορά φρόντισε οι μορφωμένοι να ανήκουν πλέον κατά πλειοψηφία στην πλέμπα.

Πάντως η τελευταία δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ ότι ο Χριστόφιας θα φέρει ακέραιη την ευθύνη σε περίπτωση επεισοδίων κατά την διάρκεια των δύο εκδηλώσεων μέσα και έξω από το προεδρικό στις 19 Ιούλη, κάθε άλλο παρά ραφινάτη ήταν.  Ήταν μια χοντρή, χυδαία προσπάθεια υπόθαλψης επεισοδίων που θα του επέτρεπε ταυτόχρονα να βγει και από πάνω ότι προσπάθησε να τα αποτρέψει.  Μια προσπάθεια που με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε να πείσει για την ειλικρίνεια της ένα μορφωμένο και καλλιεργημένο ακροατήριο, το οποίο θα καταλάβαινε αμέσως πως το μήνυμα που έστελνε σε αυτούς που ήθελαν να κάνουν επεισόδια ήταν πως ότι και να  κάνετε το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου και θα σας καλύψει και θα το χρησιμοποιήσει για να κατηγορήσει και να φθείρει και άλλο τον πρόεδρο Χριστόφια.

Να μη ξεχάσουμε και εκείνους – κάποιοι βρίσκονται ακόμα μέσα στον ΔΗΣΥ – που έχουν μείνει γνωστοί ως «αμετανόητοι» και «νοσταλγοί» της ΕΟΚΑ Β’ και του πραξικοπήματος. Μερικοί από αυτούς έχουν προχωρήσει μάλιστα τη νοσταλγία τους ώστε πλέον να περιλαμβάνει και τον Αδόλφο Χίτλερ.  Να θυμηθούμε επίσης την δυσαρέσκεια του ΔΗΣΥ με την πρόσφατη απόφαση της Βουλής για το πόρισμα για τον φάκελο της Κύπρου. «Νοσταλγοί» μαζί με τον επίσημο ΔΗΣΥ  θεώρησαν ότι παρουσιάσθηκε φέτος μια μοναδική ευκαιρία να διακόψουν την συνέχεια και να πλήξουν την ετήσια εκδήλωση που συντηρεί την  ιστορική μνήμη και την πολιτική απομόνωση των πραξικοπηματιών.

Παρόλα αυτά, στις 19 Ιουλίου επεισόδια δεν έγιναν.  Αυτό οφείλεται στο ότι κατάλαβαν ότι δεν τους έπαιρνε, μπροστά στην αθρόα προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση καταδίκης.  Όσο για τους οπαδούς του ΔΗΣΥ, θα σας προτείναμε, αν εκτιμάτε την αξιοπρέπειά σας και θέλετε να συνεχίσετε να αισθάνεστε ότι ανήκετε σε ένα καλλιεργημένο και μορφωμένο σύνολο, να ζητήσετε από τον ηγέτη του κόμματος σας να μην προσβάλλει με αυτό τον όχι μόνο χοντροκομμένο αλλά και πολύ επικίνδυνο τρόπο την νοημοσύνη του κόσμου.

Αλμπέρτο Φλωρεντίν,

Μάρκος Οικονόμου,

Δάφνος Οικονόμου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.